Vreemde opmaak of geen afbeeldingen? Bekijk dan de online versie van deze e-mail.
Verdere openstelling cliëntportaal

Vanaf 1 juni verloopt de communicatie over de ondersteuningsplannen van onze cliënten via het cliëntportaal. Dit wordt gedaan om de veiligheid van de gegevens te waarborgen. In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld wanneer iemand geen toegang heeft tot een computer, kan hiervan worden afgeweken. Indien u geen toegang heeft tot het cliëntportaal, wordt dit door Pergamijn gerealiseerd. U kunt dan contact opnemen met de senior. Hij/zij vertelt u hoe u kunt inloggen.

Daarnaast overwegen we de mogelijkheid om bepaalde onderdelen van het cliëntportaal verder open te stellen. Denk bijvoorbeeld aan het inzien van meetgegevens en evaluaties. Hierbij willen we in samenspraak met cliënten kijken of zij akkoord gaan met het verruimen van de toegang tot het portaal. Indien de cliënten hiermee instemmen, wordt het portaal uitgebreider. In het geval van bezwaren zullen we in gesprek gaan met de cliënt en zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger om tot passende afspraken te komen. Indien cliënten niet in staat zijn om hun voorkeur kenbaar te maken, krijgt de wettelijk vertegenwoordiger automatisch toegang tot meerdere onderdelen in het Elektronisch Cliëntendossier (ECD).

Cliëntvertrouwenspersonen Wet zorg en dwang

Susan Hermans en Marian de Visser, cliëntenvertrouwenspersonen van Adviespunt Zorgbelang stellen zich graag aan jullie voor.
 

Susan en Marian: ‘Wij staan klaar voor alle cliënten van Pergamijn en hun vertegenwoordigers. Als cliëntenvertrouwenspersonen zijn we niet gebonden aan Pergamijn, maar zijn we werkzaam bij Adviespunt Zorgbelang. Dit betekent dat we volledig onafhankelijk zijn. Aan onze hulp zijn geen kosten verbonden.
 

Bij ons kun je terecht met al je vragen over onvrijwillige zorg. Gaat het om beperkingen in vrijheid, onopgeloste situaties met begeleiding of heb je vragen of klachten? Dan zijn wij er om te luisteren en te helpen.
 

Hoe kun je ons bereiken?
Susan en Marian komen langs op alle locaties van Pergamijn. Tijdens deze bezoekjes kun je vragen stellen. Daarnaast zijn ze telefonisch, via WhatsApp en per e-mail bereikbaar.
 

Susan Hermans

T 06-34576990

E susanhermans@burgerkrachtlimburg.nl


 

Marian de Visser

T 06-81976482

E mariandevisser@burgerkrachtlimburg.nl


 

Zoektocht naar een vrijwilliger; Nicole (46), Peter (65) en Danny (38)

Wat betekent het hebben van een vrijwilliger voor jou? Dat vroegen wij aan drie bewoners van de Socratesstraat in Brunssum.
 

Leer de bewoners kennen!
 

Ontmoet Nicole, Peter en Danny. Ontdek wat hun interesses en hobby's zijn en wat ze zoal in het dagelijks leven doen.
 

Nicole is een vrolijke, sportieve en creatieve 46-jarige vrouw. Haar passies zijn paardrijden, zwemmen en knutselen. Ze werkt op een zorgboerderij, hier verzorgt ze de dieren. Ook zit Nicole bij een activiteitenclubje, hier onderneemt ze activiteiten zoals koken en bakken.
 

Twee huizen verder woont Peter, een 65-jarige Elvis Presley-fan. Twee keer per week werkt hij op een boerderij. Daarnaast werkt hij twee dagen per week op een werkplaats in de kantine. Peter vindt het leuk om in zijn vrije tijd muziek te luisteren. Hij luistert vooral naar Elvis Presley. Al meer dan 40 jaar is hij een echte fan in hart en nieren. Ook kijkt Peter graag films en gaat hij maandelijks naar de discotheek.
 

De 38-jarige Danny is de buurman van Peter. Danny is een echte sportieveling. Zijn grootste hobby's zijn voetballen en keepen. Lekker een stukje fietsen in de buurt vindt Danny ook fijn om te doen. Hij heeft niet alleen sportieve hobby’s, maar ook sportief werk. Hij werkt namelijk op een basisschool, waar hij de gymleraar ondersteunt. Daarnaast werkt Danny een keer per week in de horeca bij Fortuna Sittard.
 

Samen met mijn vrijwilliger zou ik graag…
 

Nicole: 'Ik zou graag leuke stapjes willen maken samen met mijn vrijwilligster. Mijn voorkeur gaat uit naar een vrouwelijke vrijwilligster, daar voel ik mij prettiger bij. Het lijkt mij erg leuk om naar een dierenpark te gaan, omdat dieren altijd zo lief zijn. Ook zou ik het leuk vinden om een keertje naar een concert van K3 of de Toppers te gaan.’
 

Dit zijn allemaal grote uitstapjes, maar kleine uitstapjes maken vindt Nicole net zo leuk! Denk bijvoorbeeld aan samen naar de winkel gaan, een terrasje pakken of een rondje wandelen.
 

Peter: 'Een film in de bioscoop bekijken, zou ik graag nog een keertje willen doen.
 

Vroeger ben ik wel eens in Amsterdam geweest; hier zou ik graag nog keertje naartoe willen. In Madame Tussauds staat namelijk een beeld van Elvis Presley, die wil ik graag nog eens bewonderen.’
 

Danny: ‘Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen mij en mijn toekomstige vrijwilliger. Mocht die klik er zijn, dan zou ik graag samen een uitstapje willen maken. Het lijkt mij bijvoorbeeld leuk om naar een voetbalwedstrijd, een festival of een pretpark te gaan.
 

Ben jij de vrijwillig(ster) die Nicole, Peter of Danny zoekt?  Neem dan contact op met Joyce Quadtflieg en Laurie Geenen via vrijwilligerswerk@pergamijn.org

Nieuwe, toegankelijke schoenen voor cliënten: een tip van onze ergotherapeuten

Tijdens de recente Veinedagen, een beurs gericht op innovaties in de zorg, hebben onze collega’s van ergotherapie schoenen ontdekt die wellicht veelbelovend zijn voor onze cliënten.
 

Ze stuitten op een assortiment 'gewone' schoenen die betaalbaar en buitengewoon gemakkelijk aan te trekken zijn. Prijzen variëren van €45 tot €110.
 

Voor meer informatie over deze schoenen kunt u een kijkje nemen op de website: www.zipperenzo.nl

Winnaar Koningsdag fotoactie

Afgelopen zaterdag was het Koningsdag, een dag vol vrolijkheid en gezelligheid! Om deze gelegenheid te vieren, werd er een speciale Koningsdagfotoactie georganiseerd. Iedere woning of dagbesteding kon hieraan meedoen. Cliënten en collega's van de Zwaanweg hebben de wedstrijd gewonnen. Zij veroverden maar liefst 65 stemmen van het publiek. Top gedaan allemaal!

Activiteiten Vrije Tijd mei

Mei 2024

Woensdag 08-05

Concerti Fetti

Geen actie vanuit VT

Woensdag 08-05

Disco in café Oppeplatz in Echt

Info volgt nog

Zaterdag 11-05

Talent in de Tent

Info volgt nog / geen actie vanuit VT

?

Funpop, Horst

Geen actie vanuit VT

Woensdag 15-05  

Eet activiteit in het restaurant P4

Info volgt nog    

Woensdag 22-05

Disco op Pepinusbrug 4

Info volgt nog

Woensdag 28-05

Bingo op Pepinusbrug 4

Info volgt nog

Neem voor meer informatie contact op met Vrijetijd@pergamijn.org 

Volg ons op social media
Mercator 2
6135 KW Sittard
E-mail: info@pergamijn.org
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur een mail aan:
redactie@pergamijn.org
Indien u het abonnement op de nieuwsbrief wilt opzeggen klik dan hier om u af te melden.