Vreemde opmaak of geen afbeeldingen? Bekijk dan de online versie van deze e-mail.
Terugblik - Verhuizende dagbestedingen

Van Eekhoornweg 5 naar Haeselaar 18-01…
 

In de loop van april verhuisden enkele dagbestedingsgroepen naar een andere locatie op Pepinusbrug, zoals van Eekhoornweg 5 naar Haeselaar 18-01. Het gebouw voldeed immers niet aan de behoeften van de cliënten. De nieuwe ruimte biedt meer mogelijkheden. Cliënten van Zwaanweg 2 bijvoorbeeld kunnen nu volledige dagdelen naar de dagbesteding komen. Dat zorgt voor meer duidelijkheid en structuur.
 

De eerste week was nog even zoeken, maar inmiddels heeft alles zijn plekje gevonden. Er is nu ook een nieuwe keuken geplaatst en de cliënten wennen steeds meer aan de nieuwe ruimte.
 

… en van De Vlieger naar Eekhoornweg 5!
 

‘Drie dagen zijn we bezig geweest met inpakken, verhuizen en weer uitpakken,’ vertelt begeleider Dominique. ‘De samenwerking met de afdeling Facilitair en Barry Emons verliep prettig. Voor het eerst met alle cliënten de nieuwe route vanuit Vosweg 4 naar Eekhoornweg 5 lopen, nou, dat was voor iedereen even wennen!
 

Rustig verkenden we het gebouw, een fijne start voor onze cliënten. Inmiddels maken we optimaal gebruik van de ruimtes en de tuin!’

Een geslaagde vrijwilligersdag!

Op zondag 9 juni werden onze vrijwilligers letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet; het was een prachtige stralende dag!

De dag begon met een dankwoordje van de bestuurder Jessica Heuperman, gevolgd door een champagneontbijt. Daarna konden de vrijwilligers deelnemen aan diverse activiteiten, zoals boogschieten, steppen, een rondleiding door het museum of het Salviuskerkje, een bezoek aan de eigen bierbrouwerij, een wandeling of gewoon lekker op het terras in het zonnetje zitten. Afsluitend was er een borrel met een wijntje en /of speciaal biertje uit eigen brouwerij.

Wij hopen dat we onze waardering hebben kunnen overbrengen middels deze dag en dat de vrijwilligers genoten hebben! Met dank aan Entertain/ Landgoed Kasteel Limbricht voor de goede organisatie

Ben jij de vrijwilliger die Leon zoekt?

Leon (79) is op zoek naar een vrijwilliger die het leuk zou vinden om af en toe samen met hem op stap te gaan.
 

Hij vertelt: “Wat ik enkele jaren geleden nog allemaal zelfstandig ondernam, lukt mij niet meer alleen. Ik ging wekelijks met de trein naar diverse rommelmarkten, ik bezocht autogarages, oldtimerevenementen, enzovoort. Wat zou ik het prachtig vinden als er iemand zou zijn die samen met mij een paar keer per jaar iets wil ondernemen.


Het lopen van grote stukken is best vermoeiend voor mij, daarom maak ik gebruik van een rolstoel. Vervoer naar bepaalde locaties kan geregeld worden via de regiotaxi.”

Lijkt het jou leuk om samen met Leon op pad te gaan? Mail dan naar: vrijwilligerswerk@pergamijn.org.

Pergamijn straalt: ontdek het zomerprogramma van juli!

De zomer is deze maand weer begonnen, dat betekent dat het zomerprogramma van start kan gaan! Het weer kunnen we niet kiezen, leuke activiteiten gelukkig wél!
 

Ook deze zomer is er weer een mooi programma samengesteld boordevol activiteiten voor cliënten. Wij delen graag het volledige programma van juli met jullie.
 

Let op! Voor de goochelshow, de huifkartochten en Disco Oppe Platz moet er aangemeld worden.

Pergamijn kleurt oranje tijdens het EK

Pergamijn organiseert dit jaar tijdens het EK een poule waarin alle collega's hun voorspellingen kunnen invullen. De jongens van het mediateam zijn nauw betrokken bij deze spannende competitie. Zij maken elke week een speciale EK-uitzending waarin ze de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen week bespreken. Ook blikken ze vooruit: wat staat er nog op de planning, hoe doet Nederland het en wat is de tussenstand van de poule? Niet alleen leuk voor alle medewerkers, maar ook voor de cliënten. Kimberly zegt: ‘Heel leuk, onze cliënten vonden het ook geweldig om naar te kijken!’.

Ben jij ook benieuwd naar de uitzendingen? Bekijk ze dan via onderstaande links.

Uitzending 1: https://www.youtube.com/watch?v=U8CpFP82dJA

Uitzending 2: https://www.youtube.com/watch?v=zPcWdpc5QZI

Uitzending 3: https://www.youtube.com/watch?v=rj_bzTjDNxY

Activiteiten Vrije Tijd juli

Juli 2024

1 t/m 31 juli

Pergamijn straalt - activiteiten juli

Zie bovenstaand overzicht

Woensdag 10-07

Zomerdisco, restaurant Pepinusbrug

Info volgt nog

Woensdag 24-07

Disco Oppe Platz

Info volgt nog

Neem voor meer informatie contact op met Vrijetijd@pergamijn.org 

Volg ons op social media
Mercator 2
6135 KW Sittard
E-mail: info@pergamijn.org
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur een mail aan:
redactie@pergamijn.org
Indien u het abonnement op de nieuwsbrief wilt opzeggen klik dan hier om u af te melden.