Vreemde opmaak of geen afbeeldingen? Bekijk dan de online versie van deze e-mail.
Bouwen aan Pepinusbrug: update

Aannemers komen en gaan op Prior 41-44. De sloopwerken zijn zo goed als klaar en eind juni waren de elektriciens in de weer met de bedrading.
 

Oog voor de behoeften van de doelgroep
Er komen vier geschakelde woningen voor in totaal achttien cliënten. ‘We hebben goed gekeken naar de behoeften van de doelgroep die hier zal komen wonen’, legt Ad meisen van Vastgoed en Huisvesting uit. ‘Sommige dingen waren initieel niet opgenomen in de opdracht van de aannemers. Dat hebben we bijgestuurd. De planning schuift daardoor iets op. Medio september hopen we dat alles klaar is.’
 

Het mediateam nam een kijkje bij Prior 41-44, bekijk hier de video!

Pergamijn straalt: ontdek het zomerprogramma van augustus!

Het zomerprogramma is volop bezig! Ook in augustus staan er weer tal van leuke activiteiten gepland voor cliënten. Wij delen graag het volledige programma van  met jullie.
 

Belangrijk om te weten: voor de roofvogelshow, het tante-theater en Huber (01-08) moeten cliënten van tevoren worden aangemeld. Dit kan via VrijeTijd@pergamijn.org.

Fiësta Pepino 2024

Op zondag 1 september staat Fiësta Pepino op het programma, het kleurrijkste evenement van het jaar!  Bekijk alvast het programma op onderstaande poster.

Meld je aan als vrijwilliger voor de open middag van Pergamijn fietst

Op 21 augustus wordt er op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard een open middag georganiseerd voor alle cliënten van Pergamijn. Tijdens deze middag kunnen cliënten kennismaken met Pergamijn fietst, een initiatief dat hen de mogelijkheid biedt om te fietsen op hun eigen niveau. Bewegen is immers leuk én gezond!
 

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen tijdens dit evenement. Zet de datum alvast in jouw agenda en wellicht maakt jouw hulp het verschil!
 

Datum: 21 augustus

Tijd: 13:00 - 15:00 uur

Locatie: Tom Dumoulin Bike Park, Sittard-Geleen
 

Als vrijwilliger kun je ondersteunen bij het fietsen of helpen met de catering. Meld je aan via vrijwilligerswerk@pergamijn.org
 

Let op! Jouw aanmelding is nog niet definitief, omdat het aantal aanmeldingen van cliënten nog niet bekend is. De inschrijving voor cliënten sluit op 12 augustus; na deze datum ontvang je een bericht vanuit vrijwilligerswerk of jouw hulp nodig is.

Team Prior 41-44 krijgt vorm: interview met Quin Reijnders, coördinerend begeleider

Terwijl de verbouwing volop bezig is, wordt er achter de schermen ook ijverig gebouwd aan een nieuw team voor deze nieuwe woningen. De coördinerend begeleider voor deze locatie is alvast gevonden in eigen rangen. Quin Reijnders, al bijna 8 jaar bij Pergamijn en op dit moment senior cliëntbegeleider binnen zinvolle daginvulling, heeft al helemaal zin in deze nieuwe uitdaging.
 

“Door actief betrokken te zijn bij projecten, sturen op proces vanuit verbeterplannen, vervoersplan en het verhuisplan van Fase 0 heb ik mezelf kunnen uitdagen om te groeien en mijn ambities in kaart gebracht”, zegt Quin. “Toen ik hoorde van deze plannen en van de nieuwe functies kriebelde het daarom ook gelijk om de sprong naar coördinerend begeleider te starten. Vanaf september dus nog meer uit m’n comfortzone!”
 

Een fijn thuis voor de cliënten
 

Vind je het spannend?
 

“Jazeker! Want het roept gelijk vragen op. Hoe ziet de nieuwe werkplek eruit? Wie komt er wonen, wie worden mijn collega’s? Wat kan ik verwachten? Maar doordat ik zelf met zoveel vragen zit, kan ik me goed verplaatsen in de positie van de bewoners. Zij zitten vast met gelijkaardige vragen over hun nieuwe woning en medebewoners.”
 

“Het belangrijkste voor mij is dat we een fijn nieuw thuis creëren voor de cliënten. Onze krachten bundelen in een nieuwe omgeving, zodat we samen kunnen bouwen aan een fijne woon- en werkplek. En bij ‘samen’ denk ik aan iedereen: de bewoners en hun verwanten, het team en andere betrokken collega’s. Ja, ik kijk uit naar een nieuwe fase voor en binnen Prior 4!”

Schoenadvies nodig?

Een aantal maanden geleden hebben we informatie gedeeld over het assortiment schoenen van Zipper & Zo. De afdeling fysio- en ergotherapie wil graag het volgende benadrukken: als je deze schoenen overweegt in het kader van aangepaste kleding, of als je algemene vragen hebt over schoenen, kun je altijd terecht bij de woninggebonden fysio- of ergotherapeut. Zij helpen graag!

Creatieve speurtocht bij De Windhoek

Leerling Miranda organiseerde als examenopdracht een speurtocht voor de cliënten van De Windhoek. Deze opdracht was een mooie gelegenheid om praktijk en theorie samen te brengen en de vaardigheden van Miranda in een echte werkomgeving te laten zien.
 

Na een goede voorbereiding begon de speurtocht en deden de cliënten enthousiast mee. Miranda zegt tevreden: “De opdracht is goed gegaan. Ik heb alle cliënten weten te motiveren om enthousiast mee te doen. Het was voor hen duidelijk genoeg via de foto's (picto's) welke route ze moesten afleggen.”
 

Tijdens de speurtocht werden de cliënten verrast met vogelhuisjes. Bij de eindbestemming stond er een traktatie klaar. Na de pauze schilderden de cliënten hun vogelhuisjes. Ondanks twijfels als "het lukt mij niet", lieten ze met de juiste aanmoediging hun creativiteit zien.
 

Miranda benadrukt het belang van enthousiasme en ondersteuning: "Het is mooi om te zien hoe cliënten door aanmoediging hun doelen bereiken." De vogelhuisjes hangen nu trots in de tuin als herinnering aan deze geslaagde activiteit.

Activiteiten Vrije Tijd augustus

Augustus 2024

1 t/m 31 augustus

Pergamijn straalt - activiteiten augustus

Zie bovenstaand overzicht

Zaterdag 03-08

Blacklight disco, Oppe Platz

Info volgt nog

Woensdag 07-08

Disco, Pepinusbrug 4

Info volgt nog

Neem voor meer informatie contact op met Vrijetijd@pergamijn.org 

Volg ons op social media
Mercator 2
6135 KW Sittard
E-mail: info@pergamijn.org
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur een mail aan:
redactie@pergamijn.org
Indien u het abonnement op de nieuwsbrief wilt opzeggen klik dan hier om u af te melden.