Vreemde opmaak of geen afbeeldingen? Bekijk dan de online versie van deze e-mail.
Lokale Cliëntenraad Pepinusbrug van start gegaan

In april dit jaar is de Lokale Cliëntenraad Pepinusbrug opgericht, met Carola, Marco en Ramon als leden. Zij zetten zich in voor het welzijn van alle cliënten en medewerkers. Tijdens de eerste vergadering brachten zij al een belangrijk punt naar voren: het pad naar de boerderij is onveilig vanwege hobbels en gaten. Dit is doorgegeven aan de Centrale Cliëntenraad en inmiddels werkt Pergamijn eraan om het pad veiliger te maken voor iedereen.
 

De raad maakt gebruik van speciale hulpmiddelen om het vergaderen te vergemakkelijken. Zo wordt er een praatstok gebruikt, speciaal gemaakt door de creatieve talenten van Boerderij Heggerhof. Degene die de stok vasthoudt, mag spreken. Daarnaast worden er smileys gebruikt om emoties en meningen aan te geven tijdens de vergadering.

Recentelijk heeft de raad ook gesproken met directeur Nils Venema. Hoewel sommige vragen onbeantwoord bleven en niet alles direct opgelost kon worden, voelden de leden zich gehoord en hadden ze een positief gevoel over het gesprek.
 

Cliënten die wonen op het terrein en graag mee willen praten, zijn van harte welkom. De volgende vergadering vindt plaats op dinsdag 8 oktober om 14.00 uur in vergaderruimte Pepijn.

Freya zoekt een wandelmaatje

Freya (34) is een vrolijke en energieke vrouw die op zoek is naar een vrijwilligster die gezellig met haar wil wandelen in de omgeving Sittard/Born.
 

Naast wandelen houdt Freya erg van muziek, zingen, dansen, en tv kijken. Op termijn zou ze het ook leuk vinden om samen te gaan zwemmen. 

Lijkt het jou leuk om wekelijks (of om de 2 weken) met Freya te wandelen? Neem dan contact met ons op via vrijwilligerswerk@pergamijn.org of bekijk eerst de hele vacature via deze link.

Pergamijn ondertekent samen met Radar en PSW de Green Deal Duurzame zorg

Ook in de gezondheidszorg kunnen we bijdragen aan een gezondere wereld, zowel voor personeel als cliënten. Door kleine stapjes te zetten, kunnen we veel betekenen voor het klimaat, het milieu en onze eigen gezondheid.

Pergamijn vindt het, net als Radar en PSW, belangrijk om bij te dragen aan een betere, gezondere omgeving. Daarom werd op woensdag 11 september gezamenlijk de Green Deal Duurzame Zorg ondertekend. De Green Deal Duurzame Zorg bevat afspraken die zorgen voor stappen in de juiste richting.

Onze bestuurder Jessica en de bestuurders van Radar en PSW zetten hun handtekening op dit prachtige doek, dat gemaakt is door de kunstenaars van Galerie/Atelier Ut Glaashoes in Maastricht. Dit kunstwerk is binnen de organisaties een zichtbare herinnering zijn aan de ondertekening van de Green Deal.

Het mediateam heeft een video gemaakt van het tekenmoment en interviewde de bestuurders over de Green Deal. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk dan de video!

Project sociale robots genomineerd voor Impactmakersprijs!

Het project ’Onze buddy's' is genomineerd voor de Impactmakerprijs 2024! Die prijs bekroont elk jaar het meest inspirerende en impactvolle arbeidsmarktproject in zorg en welzijn.

Misschien zegt ‘Onze buddy's’ je niet meteen iets?

Wellicht heb je wél gehoord van robotje Ivy, want die maakt al een poosje deel uit van de club bij Pergamijn. Op dit moment ondersteunt Ivy bewoner Christian.

Christian & Ivy: onafscheidelijk

"Christian is heel blij met Ivy en zou haar niet meer kunnen missen", weet begeleider en kwartiermaker sociale robotica Tasnim Ridderhof.
 

"Ze helpt hem structuur geven aan de dag. Dankzij de robot lukt het cliënten dingen te doen die je nooit voor mogelijk had gehouden. Zoals hun hart luchten en daardoor makkelijker met de begeleider in gesprek gaan. Daar doe je het toch voor!"
 

Jouw stem kan dit mooie project helpen om die nominatie te verzilveren. Stemmen kan via deze link!

Heb je een vraag? Neem dan contact op met tasnim.ridderhof@pergamijn.org

Burendag bij de Maasstraat

Afgelopen weekend werd bij de Maasstraat burendag gevierd. Het was een gezellige dag met lekkere hapjes en live muziek. De bewoners genoten volop van de gezelligheid en het samenzijn!

Activiteiten Vrije Tijd oktober

Oktober 2024

Woensdag 09-10

Oktoberfest Disco, Pepinusbrug 4

Info volgt nog

Woensdag 16-10

Oktoberfest Disco, Oppe Platz

Info volgt nog

Maandag 21-10

Simme Saame

Info volgt nog

Neem voor meer informatie contact op met Vrijetijd@pergamijn.org 

Volg ons op social media
Mercator 2
6135 KW Sittard
E-mail: info@pergamijn.org
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur een mail aan:
redactie@pergamijn.org
Indien u het abonnement op de nieuwsbrief wilt opzeggen klik dan hier om u af te melden.